Als je van winkelen houdt, kan je in Zutphen je hart ophalen. Het barst van de authentieke winkeltjes met mooie spulletjes. Vaak staat de eigenaar zelf in de winkel. Het is heerlijk dwalen door de straatjes in het centrum.

In de Laarstraat zitten zo twee heel gevaarlijke winkels naast elkaar: Radijs en Hippe Dingen. Je komt echt niet weg zonder iets voor je interieur, een kado of mooi kledingstuk! Radijs is een aantal keer in Huis Lumen geweest voor een fotoshoot (zoals je ziet op deze foto, credits Daily Happiness).

Eigenzinnig is ook zo’n winkel. Duurzame groene verzorgingsproducten, handige huishoudelijke artikelen en kinderspeelgoed. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken hier aan originele geschenkjes.

De Lichtmeester heeft de allermooiste lampen, of hoe ze het zelf noemen ‘armaturen’. Ton Westerik heeft het lichtplan voor Huis Lumen gemaakt. En de verlichting komt uit zijn winkel aan de Houtmarkt.

Neleman wijnen heeft een hele hippe wijnwinkel aan de Groenmarkt. Er is een bar waar je kan proeven. Eigenaar Derrick Neleman komt uit Zutphen en heeft met zijn bedrijf biologische wijngaarden in Spanje. Zijn missie is: goede eerlijke wijnen voor iederen. En zeg nou zelf, wie wil er nou niet Fucking Good Wine?

Hou je van audio? Dan ga je naar Ben Harmsen aan de Pelikaanstraat. Zij hebben de meest moderne apparatuur. Huis Lumen is er ook van voorzien.