Als je lekker zelf wil koken.. dan vind je hier de eerlijkste ingrediënten. Vers van het land.

Boerderij Korenblik is het biologische bedrijf van onze buren Wim, Rieke en Levi. Er zijn (vlees)koeien, een paar varkens, aardbeien, frambozen en vele vele groenten. Brood is er van de Driekant in Zutphen. De winkel is open vrijdag 9-18.00 uur en zaterdagmorgen 9-12.30 uur. Lekker makkelijk zo om de hoek! Boer Wim maait ook ons weitje achter het huis, dat is voer voor de koeien, die wij dan weer eten.

Boerderij Klein Graffel ligt aan het begin van de Vordenseweg in Warnsveld. René en Ineke hebben onlangs een switch gemaakt van melkveebedrijf naar Bonte Bentheimer varkens (buitenvarkens) en Lakenvelder runderen (herkenbaar aan een wit lakentje op de rug). Ze verkopen heerlijke droge worsten en allerlei soorten vlees. De biefstuk is echt een aanrader.

Op Landgoed de Velhorst vind je het biologische bedrijf ‘Vrienden van Velhorst’. Een mooi fietstochtje langs Almen, Berkel en landgoed is aan te raden! De winkel is op de weg richting Almen (open op zaterdagmorgen) maar diverse producten (de muesli, tip!) zijn verkrijgbaar bij Korenblik.

Op biologisch-dynamische landbouwbedrijf Urtica de Vijfsprong werken boer en boerin samen met een heel team aan zorgcliënten. Ook is er een winkel, open op dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 uur tot 16 uur. Proef vooral ook de karnemelk, de Acidophilus, heerlijk! Ook verkrijgbaar bij Korenblik, net als de kazen.