In Zutphen heb je heel veel leuke restaurants. Vaak in oude pandjes gevestigd, vaak met uitzicht op één van de vele torens en heel vaak lekker eten 🙂

Ik geef jullie graag een aantal tips:

  • De Wijnhuistoren. Italiaans eten in de modern ingerichte oude herberg die de Wijnhuistoren ooit was. Niet te missen tussen de Groenmarkt en de Houtmarkt. Met in de warmere perioden een fraai terras waar je midden in de gezelligheid zit.
  • Vaticano. Ook italiaans in een gezellig smal pandje op de Houtmarkt, bij de veelbesproken fontein. Door het uitstekende gastheerschap voel je je al snel thuis. Hier is ook een gezellig terras waar je op de hanzepanden kijkt en verderop de Wijnhuistoren.
  • Brasserie 6. Vooral in de zomer vind ik het hier fijn zitten op een binnenplaatsje bij de Walburgtoren. Uiteraard ook een fijne kaart 🙂
  • By chiel, een modern restaurant met wat chiquere gerechten (maar zeker wel toegankelijk). In de toffe stadstuin tegen de stadsmuur aan kan je heerlijk borrelen. Ook hier weer uitzicht op een toren: de Drogenapstoren.
  • Genietcafé. Verborgen in het oudste en misschien wel mooiste hofje van Zutphen: het Bornhof. Een intieme gezellige sfeer, heerlijke taarten en lunchgerechten om je vingers bij af te likken. Met kleine kinderen kan je hier ook goed terecht, er zijn speelhoekjes.
  • Uffies. Een Ierse kroeg waar je ook een makkelijke hap kan eten. Op de Houtmarkt, in de buurt van de fontein en tegenover het filmhuis Luxor. Hier strijk ik graag neer met de kids na een middagje shoppen. Kaartspelletje erbij, bitterballen, lekker drankje, wij blij.